Курс „SEO – оптимизация на сайтове за търсещи машини“ с ръководител полковник доц. д-р Петко Димов завърши във Военна академия „Г. С. Раковски“

На 31.01.2020 г. в лаборатория „Иновации, платформи в образованието и квалификацията“ на Институт за перспективни изследвания за отбрана на Военна академия „Г. С. Раковски“ се проведе двуседмичен курс „SEO – оптимизация на сайтове за търсещи машини“ с ръководител полковник доц. д-р Петко Стефанов Димов. По традиция занятията в този курс са отворени за целия личен състав на Военна академия с цел адаптиране на преподаването към съвременното дигитално поколение.

За практическите занятия бяха поканени гости от компания „Zettahost“ Нестор Юруков и Александър Мищенков, които предоставиха безплатен хостинг и домейн за учебни цели. Полезни съвети на обучаемите дадоха: Славчо Панов от WebsiteDesign, м-р Цветелин Цонев от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ и Стефан Велев, Ники Кръстев, Исмаил Исмаилов, като представители на WordPress общността в България, също така Петър Теодосиев от списание „Българска наука“.

С тяхна помощ обучаемите от Съвместно командване на силите, Военновъздушните сили и Национална спортна академия „Васил Левски“ разработиха собствени уебсайтове, придобиха умения за работа в онлайн пространството и повишиха дигиталната си култура.
Полковник доц. д-р Димитър Ташков – заместник-началник по учебната и научната част на Военна академия „Г. С. Раковски“, връчи сертификати за квалификация на завършилите курсисти.