Зам.-кметът на София Тодор Чобанов: Георги Раковски е учител не само на цяло поколение възрожденски дейци, но е и най-значимият идеолог за Национално освобождение

Статия в Агенция „Фокус“ на Люба АЛЕКСИЕВА от 12 април 2021 | 10:32

София. Раковски е учител не само на цяло поколение възрожденски дейци, но е и най-значимият идеолог за Национално освобождение. Това каза зам-кметът на София Тодор Чобанов по време на научна конференция с международно участие на тема: „Георги Стойков Раковски – 200 години безсмъртие“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„От името на кмета на Столична община и от свое име искам да приветствам всички вас. Тази конференция е много важна стъпка за това огромната личност на Раковски да получи това признание, което дължим в 21 в. Раковски е учител не само на цяло поколение възрожденски дейци, но е и най-значимият идеолог за Национално освобождение“, заяви Чобанов.

По думите му Раковски е радетел със свободно и независимо българско образование.
„Наша мисия е непрекъснато да укрепваме паметта му и да преосмисляме огромното му значение. Нека в следващите дни да предадем завета на Раковски на младото поколение и да прегърнем със сърцето и душата си неговите идеи, които са актуални и днес“, каза още Тодор Чобанов.