Курс „SEO – оптимизация на сайтове за търсещи машини“ се проведе в Департамент „Дистанционно обучение, езикова подготовка и квалификация“

Курс „SEO – оптимизация на сайтове за търсещи машини“ се проведе в Департамент „Дистанционно обучение, езикова подготовка и квалификация“ на  Военна академия „Г. С. Раковски“  от 13.02.2023 г. до  24.02.2023 г. Ръководител на курса бе полковник доцент доктор Петко Стефанов Димов. Занятията в този курс бяха посетени от обучаеми от ВСС и МВР, но и бяха достъпни и за състав на Военна академия с цел адаптиране към съвременните уеб технологии.

Обучението се проведе и с лекции на главен асистент доктор Христина Добрева. Външни лектори обогатиха съдържанието на курса – компания за хостинг и домейни „Jump.bg“; Николай Кръстев – WordPress експерт; Петър Николов – изтъкнат  специалист по сигурност и защита на уебсайтове и експерти от Министерство на електронното управление.

Обучаемите разработиха собствени уебсайтове, придобиха умения за работа в онлайн пространството и повишиха дигиталната си култура.

Полковник доцент доктор Петко Димов – директор на Департамент „Дистанционно обучение, езикова подготовка и квалификация“ на Военна академия „Г. С. Раковски“, връчи сертификати за квалификация на завършилите курсисти.

За финал обучаемите бяха запознати с историята и забележителностите на Военна академия „Г. С. Раковски“.