Медал за преподавател от Военна академия на Държавния военен шампионат по ориентиране

Успешно представяне записа отборът на Военна академия „Г. С. Раковски“ на проведения Държавен военен шампионат по ориентиране в кк „Боровец“.

Капитан I ранг доц. д-р Тодор Димитров завоюва бронзов медал в индивидуалното класиране на шампионата, а подполковник Кръстьо Парасков зае престижното 7-мо място. В състезанието се включиха 10 отбора с 66 ориентировачи от Въоръжените сили на Република България. Силните отбори бяха преминали организирана предварителна подготовка, а голяма част от състезателите участват редовно в състезанията от календара на Българската федерация по ориентиране. Това повиши в голяма степен конкурентното ниво и изравни резултатите между водещите отбори. Преди последния етап от състезанието отборът на Военна академия заемаше престижното 2-ро място с голяма преднина пред следващите отбори. За съжаление, при щафетата бе допусната малка грешка в края и беше пропусната точка, което доведе до декласиране на отбора и добавяне на значително наказателно време.

Това е първо състезание за половината от ориентировачите в представителния отбор на Академията. Въпреки това, беше демонстриран сериозен потенциал да бъде нарушена хегемонията на големите отбори във военните шампионати по ориентиране.