Студентски живот

Кампус на турне, предназначен за бъдещи студенти и професионални студенти. Ще видите как ни харесва нашият университет, съоръжения, образование и живот в този университет. Запознайте се с нашия представител на докторанти, за да научите повече за нашите програми и да решите какво е най-доброто за вас.

Събития и традиции

Приоритетна цел и традиция в дейността на Академията е качественото обучение по съвременни модерни технологии, ролеви игри, решаване на казуси и интерактивни лекции. Партньори в обучението са образователни и изследователски институции от страната и чужбина.

Академията организира и провежда над 80 специализирани курсове за придобиване и повишаване на квалификацията на експерти, работещи в областта на националната сигурност и отбрана от различни държавни, обществени институции и ведомства.

Студентски дейности

Включете се, като се присъедините към студентска група или участвате в една от многото дейности, провеждани през целия семестър. 

Социални дейности

В академията има няколко социални дейности от които може да се възповлате при нужда. 

Транспорт

Има няколко опции за пътуване до Военна академия.

Упъване до Военна академия Г. С. Раковски (Voenna akademia G. S. Rakovski) (Ж.К. Яворов) с обществен транспорт, метро или рейс. 

Паркинг

Повече от 1000 паркоместа се намират в западната част на комплекса. Паркингът е на разположение 24 часа с 24-часова охрана. Ние гарантираме, че всичко е под контрол.

Парк

Военна академи е създадеана преди повече от 100 години. През нашата вековна история сме предлагали достъп до широк спектър от академични възможности. Като световен лидер в областта на висшето образование, Университетът е пионер в промяната в сектора.

Хранене

В стола на Военна академия може да избирате между няколко ястия с предварително записване или на свободна консумация. 

Спорт

Спортната зала на Военна академия разполага с всичко необходимо за отлична тренировка или фитнес. Отделно имаме огромен парк в който може да почивате или спортувате. 

Културен живот

Редовно се правят различни културни мероприятия, като опера в парка или театрални постановки. 

Информационни технологии

Военна академия „Г. Раковски“ разпологи с отлично оборудвани зали с интерактивни дъски и интернет. 

Сигурност и охрана

Допускането в района на академията е със специален охранителен режим, за което ще ви бъде издаден специален пропуск. 

Здраве & Почивка

Академията разполага с медицински пункт в който ще ви бъде предоставена спешна и неотложна помощ при нужда. 

Нашата цел е да бъдем в сърцето на сектора за национална сигурност и военното дело. 

Генерал-майор Г. АнгеловНачалник на Военна академия "Г. С. Раковски"