Празникът на Сухопътните войски ще бъде запомнен с вълнуващи мероприятия

На 13.11.2023 г., в чест на Празника на Сухопътните войски – 19 ноември, началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев взе участие в похода „По стъпките на сливнишките герои“, организиран от Командването на Сухопътните войски.

Признателните потомципосетиха исторически места от Сръбско-Българската война – 1885 г.

Слово по случай 138-та годишнина от войната пред паметника „Капитаните“ в центъра на гр. Сливница изнесе полк. о.з. доц. д-р Станчо Станчев от Академията. Походът завърши на „Пантеона на загиналите в Сръбско-Българската война“ край с. Гургулят с ритуал по поднасяне на цветя в знак на признателност към подвига на хилядите знайни и незнайни герои, отдали живота си за Родината.

    Като част от мероприятията, посветени на Празника на Сухопътните войски, на 17 и 18 ноември 2023 г. се проведе и Осмият турнир по тенис в памет на генерал-майор Нейко Ненов. Съдия на турнира беше ц. сл. Боян Алексиев – председател на спортен клуб „Военна академия“.

Перфектна организация, отлично логистично осигуряване, 8 отбора в пълен състав, сърцàта игра, приятелски поздрави…, настроение и спомени – така изминаха двата дни, в които се проведе турнира в памет на генерал Ненов, в НСА под домакинството на Сухопътните войски!

Всеки се раздаде на кортовете, всеки искаше да е победител, всеки искаше да е в списъка за 2024 г., като единодушно се прие следващата година домакини да бъдат Военноморските сили!

         Две малки красавици раздаваха медалите и купите, поздравяваха батковците и обещаваха, че и те ще играят!

         А всички си обещаха, че този турнир ще продължава да се провежда, за да може генерал Нейко Ненов да е винаги до своите колеги, подчинени и семейство!