„СРЕЩА НА ПОКОЛЕНИЯТА“

В навечерието на 111-тата годишнина от създаването на българската бойна авиация се проведе ежегодната „Среща на поколенията“ в зала „Тържествена“ на Военна академия „Г. С. Раковски“.

Тя е посветена на празника на българските Военновъздушни сили – 16 октомври и е в памет на въздушните защитници на България.

Организатори са Командването на ВВС, Военна академия „Г. С. Раковски“, фондация „Български ВВС“ и Българската авиационна асоциация.

Командирът на ВВС – генерал-майор Димитър Петров отбеляза, че „Срещата на поколенията“ е повод да се преклоним пред паметта и да изкажем признателност към делото на всички достойни българи, защитавали родното небе и изпълнили свещения си дълг към род и Родина! Той допълни, че освен славно минало, Военновъздушните сили имат и светло бъдеще.

На срещата присъстваха действащи военнослужещи и ветерани от военновъздушните сили, както и млади хора – ученици и студенти, за които интересът към необятната небесна шир е огромен и които носят в сърцата си усещане за свобода и красота – извисяване над всичко земно в пряк и преносен смисъл.