Работна среща на Групата за дистанционно обучение на Консорциума на военните академии и институтите за изследване на сигурността се проведе в Румъния

На 26 и 27 април 2023 г. в Националния военен университет „Карол I“ в Букурещ се проведе работна среща на Групата за дистанционно обучение на Консорциума на военните академии и институтите за изследване на сигурността.  В срещата взе участие ст.пр. Грета Керемидчиева – дългогодишен участник и член на ръководството на Групата.

Около 40 участници обсъждаха теми, свързани с разработването на курсове, нови технологии и иновации, както и предизвикателствата, породени от ситуации като глобални пандемии, военни действия, кибер заплахи и пр. Форумът предостави отлична възможност за споделяне на опит и знания в областта на електронното обучение и най-новите тенденции в разработването на изкуствен интелект и виртуална реалност.

През втория ден на срещата участниците се включиха с презентации в международната конференция eLSE, организирана от Националния военен университет на Румъния.

Група за дистанционно обучение на Консорциума на военните академии и институтите за изследване на сигурността