Споразумение за сътрудничество между Военна академия „Г. С. Раковски“ и Министерството на електронното управление

Военна академия „Г. С. Раковски“ и Министерството на електронното управление сключиха Споразумение за сътрудничество.
Меморандума беше подписан от началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев и от министърът на електронното управление Георги Тодоров.


От страна на Министерство на електронното управление на срещата присъстваха заместник-министърът на електронното управление Атанас Мазнев, Константин Азов – началник на политическия кабинет на министъра и Ангел Петров – главен секретар на МЕУ.

„Ние подготвяме студенти както в бакалавърския ни курс по киберсигурност, така и в идентичната магистърска програма на Военна академия „Г. С. Раковски“, така че това сътрудничество ще е от изключителна полза и за двете институции.“, заяви началникът на Военната академия генерал-майор Тодор Дочев, който приветства гостите с „Добре дошли!“.


„Заедно ще работим, за да предоставим сигурност и свобода в дигиталното пространство, така необходими, за да се възползва всеки от преимуществата на технологиите.“, подчерта министър Тодоров при подписване на Споразумението.


Сътрудничеството предвижда партньорство между двете институции при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на електронното управление и неговата реализация, информационната сигурност и киберсигурността. Сътрудничество при подготовката на кадри за нуждите на държавната администрация, в областта на електронното управление, в полза на гражданите и бизнеса. Съвместни инициативи и партньорство при създаване на нови специалности, отговарящи на насоките на дигиталните трансформационни процеси в държавното управление и обществото.


След подписване на Споразумението, генерал-майор Дочев представи пред министър Тодоров и неговия екип реновирания храм „Св. Архангели“, запозна министъра и с културно-историческите забележителности на Академията. В историческия комплекс „Царски зали“ министър Тодоров получи почетния юбилеен знак „110 години Военна академия – традиция, качество, престиж“.