Отличиха генерали и офицери с принос за отбраната на Република България

Днешното честване в клуба на организацията на СОСЗР с председател полковник от запаса Илия Мандров в столичния район „Младост“ на годишнините на български генерали и офицери от запаса показа, че има уважение към тези, които са отдали десетки години за отбраната на страната.

„Виновниците“ за събитието бяха: генерал-лейтенант от запаса Ангел Ангелов – на 90 години, генерал-лейтенант от запаса Христо Христов на – 90 години, генерал-полковник от запаса Петко Прокопиев – на 80 години, генерал от запаса Златан Стойков – на 70 години и полковник от запаса Пеню Стаматов – на 70 години.

Полковник доц. д-р Димитър Ташков – заместник-началник на Военна академия „Г. С. Раковски“ по учебната и научната част връчи поздравителни адреси, фототипно издание на тефтерчето на Раковски и други подаръци на тримата генерали. Той ги поздрави от името на началника на Академията генерал-майор д-р Груди Ангелов.

Почетна грамота получи генерал-лейтенант от запаса Христо Христов, който бе началник на Военна академия „Г. С. Раковски“ от 1990 до 1992 г.

С благодарност към Спирдон Спирдонов!