„Симфониета София“ закри сезона с вълнуващ концерт в Централния военен клуб

На 5 юли 2023 г. в зала „Концертна“ на Централния военен клуб служителите от Министерството на отбраната се насладиха на заключителния концерт за сезона на „Симфониета „София“. Под диригентската палка на Свилен Симеонов оркестърът представи едни от най-известните и обичани латиноамерикански мелодии.

Неповторимото съчетание на темперамент и латино чувственост с огъня на южните ритми, вплетени с цигулковите сола, изпълнени от обаятелната Ралица Петкова, впечатли и въодушеви публиката.

Всички творби са оркестрирани от маестро Симеонов, популярен и обичан и заради неговото артистично сценично поведение и интелигентно чувство за хумор. Маестрото е известен със своя непринуден начин на общуване с публиката, предавайки настроението, посланията, топлината, темперамента и емоционалния заряд на музикалните партитури.

„Имам честта и удоволствието да изкажа нашата сърдечна благодарност за активната Ви творческа дейност и дългогодишна успешна работа като ръководител и диригент на „Симфониета София“ за утвърждаване на високи критерии в областта на музикалното изкуство сред средите на военнослужещите, обучаемите и цивилните  служители от Военна академия „Г .С. Раковски“, както и членовете на техните семейства! Поздравяваме целия изпълнителски и художествено-творчески състав на „Симфониета София“, както и всички служители на Общински културен институт „Надежда“, чийто неуморен труд и професионализъм допринасят за успешната реализация на всяка ваша концертна изява, очаквана с интерес от признателните ви почитатели“ – се казва в поздравителния адрес до колектива от началника на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев.

От негово име и от името на Академията кошница с цветя и поздравителен адрес поднесе заместник-началника на Военна академия полк. доц. д-р Димитър Ташков.

Повече допълнителна информация, може да прочетете тук.