Заместник-министърът на националната отбрана на Република Гърция бе на посещение във Военна академия „Г. С. Раковски“

На официално посещение във Военна академия „Г. С. Раковски“ бе заместник-министърът на националната отбрана на Република Гърция Николаос Хардаляс. Началникът на Академията генерал-майор Тодор Дочев посрещна госта, който бе придружен от представители на министерството на националната отбрана на Република Гърция и от посланика на Република Гърция в Република България Н. Пр. Димитриос Хронопулос.

Генерал-майор Дочев приветства гостите с „Добре дошли!“ и същите бяха запознати с мисията, структурата и дейността на военната Алма матер. На проведената работна среща беше подчертано значението на добрите съседски отношения между двете държави за стабилността в региона. Обсъдени бяха възможностите за развитие на двустранните отношения, както и пътищата за съвместна дейност и инициативи в области от взаимен интерес в сферата на военното образование.

По време на визитата заместник-министър Хардаляс посети комплекс „Царски зали“, вписа своите впечатления в книгата за гости и получи юбилеен знак „110 години ВА – традиция, качество, престиж“. Делегацията разгледа културно-историческите забележителности на Академията.