Пресконференция за обявяване на Плана за честване на 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски ще се проведе във Военна академия в понеделник, 11 януари

Пресконференция за обявяване на Плана за честване на 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски ще дадат началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор д-р Груди Ангелов, заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната д-р Красимир Каракачанов и министърът на културата Боил Банов

Военна академия „Г. С. Раковски“, чийто патрон от 75 години* е авторът на крилатата фраза „Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добрини“, ще бъде домакин на събитието в понеделник, 11 януари, от 11.00 ч.

Водещ на пресконференцията ще бъде началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ и председател на Инициативния комитет за национално отбелязване на 200-годишнината, генерал-майор д-р Груди Ангелов.

Посредством видеоконферентна връзка ще се включат представители на местната власт, членове на Инициативния комитет, които ще представят предстоящите събития и дейности, посветени на живота и делото на Г. Раковски в градовете Котел, София, Велико Търново, Пловдив, Сливен, Карлово, Панагюрище и Раковски.

Акредитираните към Министерството на отбраната и Министерството на културата представители на медиите ще бъдат допускани в района на Военна академия „Г. С. Раковски“ от 10.30 ч., при спазване на противоепидемичните мерки.

Заповядайте!


* Преди почти 75 години, с регентски указ от 5 март 1946 г. на създадената през 1912 година Военна академия е дадено името „Георги Стойков Раковски“. Академията е най-старото висше военно училище в България и основна образователна институция в страната по въпросите на сигурността и отбраната, гражданско-военните отношения, военното изкуство и оперативната съвместимост със съюзническите армии от НАТО, както и средище за научни изследвания по въпросите на националната сигурност.