Приветствие от ръководството на Военна академия за Великден

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, СЛУШАТЕЛИ,

СТУДЕНТИ, СЛУЖИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ

НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ „Г. С. РАКОВСКИ”,

Поздравяваме ви с настъпващия най-голям празник за православните християни – ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

От хилядолетия светът посреща този ден с тържествен звън на църковни камбани, с песнопения и молитви. И тази година, съхранявайки вековните традиции, отново ще се поздравим с „ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!“ и ще се помолим за здраве и благоденствие. Защото този празник носи в себе си най-ярките послания за нов живот и вяра, любов и съпричастност. Послания, които българските семейства преоткриват в светлите дни на неговото отбелязване. На този ден, в духа на християнските ценности и традицията, нека направим добро дело и дарим с надежда и внимание тези от нас, които имат истинска нужда от това. Да възкресим онези добродетели, които ни правят единни пред житейските трудности и дават най-мъдрите уроци на идните поколения – жертвоготовност, покаяние, прошка, милосърдие и вяра!

Великден е и напомняне за саможертвата на Христос в името на хората. Неговото решение да избере любовта пред лицето на омразата и надеждата пред лицето на отчаянието, е пример за това към какво трябва винаги да се стремим и как никога не трябва да спираме да се опитваме да бъдем по-добри хора. Нека да пречистим душите си и да работим с обич и вяра, с воля и упоритост за един по-добър свят и по-добър живот за нас и нашите деца. Трябва да вярваме, че всички заедно вървим през делата си към Българския Великден.

От сърце ви пожелаваме здраве, сигурност и спокойствие. Heĸa дните ви са благословени и изпълнени с добрина в сърцето, вяра в душата, хармония и разбирателство в семейното огнище. Нека пламъкът от хилядите свещи, запалени във Великденската нощ, да освети и стопли душите и сърцата ни. Да почерпим надежда и сили от чудото на Възкресението за нашия човешки път, по който да вървим с достойнство и вяра.

     СВЕТЛИ И СПОКОЙНИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ !

           

ПА ВЕЛИКДЕН