Към преподавателите и студентите на Военна академия „Г. С. Раковски“

Уважаеми преподаватели и студенти,

Бих искал да Ви уверя, че Вашите мисли и съмнения относно присъственото обучение в условията на повишено разпространение на covid-19 в последно време напълно се споделят от ръководството на Военна академия. Не минава и ден, без да обсъдим с моите заместници и помощник-ректора как да подобрим условията на учене, хигиена и удобствата за Вас в любимото ни висше училище.

Вчера, при мое посещение в Министерството на отбраната, един колега и приятел (още от времето, преди да стана генерал) ме пресрещна на стълбището и настоятелно ме попита:

-Защо академични преподаватели така охотно пишат в профилите си в социалните медии за covid-19 в България, оформят статистики, съветват управляващите – но общуват ли с Вас, отправят ли предложения в Академията?

В тази връзка бих желал също да Ви уверя, че Вашите мнения и предложения са, но и винаги ще бъдат добре приети от Ръководството: независимо дали са отправени писмено или лично – в приемното ми време, през ръководителите на учебни групи, началниците на катедри или деканите на факултети! Във Военна академия вярваме в силата на общуването и създаваме доверие помежду си с разговори „очи в очи“, а не само през социалните медии.

Имайте предвид, че при влошаване на епидемиологичната обстановка в София и страната, Военна академия има готовност бързо да премине както към хибридно, така и към изцяло дистанционно електронно обучение на своите студенти, с помощта на платформите BlackBoard и MS Office 365.

Бъдете здрави и използвайте максимално полезно времето си, прекарано във Военна академия!

Генерал-майор д-р Груди Ангелов