Военна академия „Г. С. Раковски“ поздравява Сухопътните войски с техния празник

На 17 ноември в зала „Тържествена“ на Военна академия „Г. С. Раковски“ Сухопътните войски тържествено отбелязаха своя празник.

Представители на военното и политическото ръководство на Министерството на отбраната, командири на формирования от цялата страна, ветерани и служители, взеха участие в отбелязването на празника на пехотата и на 138-ата годишнина от славната победа при Сливница в Сръбско-българската война.

„Имам удоволствието, от името на ръководството на Военна академия „Г. С. Раковски” и лично от свое име, да поздравява най-сърдечно Вас и личния състав по случай Празника на Сухопътните войски – 19-ти ноември! – се казва в поздравителния адрес от името на началника на Военната Алма матер, генерал-майор Тодор Дочев.

„Военната ни летопис е изпълнена със събития и факти, които ни вдъхновяват и ни дават право да се гордеем с делата и подвизите на нашите деди. Създаването на Сухопътните войски на страната ни е свързано с  раждането на свободата на България през 1878 г.

Във военната ни история има много бляскави победи – върхове на родолюбие и саможертва пред олтара на Отечеството. Храбростта, саможертвата и подвизите на воините, оставили костите си по бойните полета, са непресъхващ източник на възторг и преклонение към героите!

Като наследници на техните добродетели и традиции, днес вие посрещате с достойнство и чест предизвикателствата на времето. Уверен съм, че Сухопътните войски – ядрото на Българската армия, ще продължават и в бъдеще да изпълняват все така достойно поставените задачи и да бъдат надежден гарант за териториалната цялост на страната и на нейната независимост, защитавайки правото на българите на мирен живот и съзидателна работа.

В този празничен ден ви пожелаваме здраве и благополучие, силна воля, висок професионализъм и неизчерпаема енергия за постигане на поставените цели!

Нека да се радвате на заслужено признание за вашия труд и принос за развитието на Българската армия, в името на святата цел – защитата на Отечеството!“

 

Ч Е С Т И Т   П Р А З Н И К !