Празник, посветен на 65-годишнината на 134-то СУ „Димчо Дебелянов“ – ORT School

По случай 65-тата годишнина на 134-то СУ „Димчо Дебелянов“ – ORT School, 110 години от построяването на настоящата му сграда и 30 години изучаване на иврит се проведе на 10 декември 2022 г. в зала „Тържествена“ на Военна академия „Г. С. Раковски“.

Началникът на Академията генерал-майор Тодор Дочев посрещна госпожа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България, която бе почетен гост на събитието. Той връчи поздравителен адрес и грамота „За последователен в иновациите директор на училище“ на госпожа Весела Палдъмова. Събитието се проведе под патронажа на Министерство на образованието и науката. Училището бе удостоено с Почетния знак на Президента на Република България. Госпожа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България, връчи на директора на училището и ювелирния знак на старобългарската буква Б, с която започват думите „България“ и „будител“.

В залата присъстваха представители на държавни институции, на дипломатически мисии, на научната сфера – академици, професори, доценти, учени; на еврейската общност; на родителската общност, бивши възпитаници на училището, съмишленици, представители на бизнес средите.

За да се случи това празнично събитие допринесоха училищния екип, училищното настоятелство, Инициативния комитет по организация на концерта, посветен на честването, Военна академия „Г. С. Раковски“, както и повече от 200 ученици, които се качиха на сцената на зала „Тържествена“, подготвени от художествените ръководители и учителите.

Блестящи изпълнения и незабравимо преживяване, изпълнени с много положителни емоции! Присъстващите се почувстваха като частица от тази вселена – училищната общност на 134-то СУ „Димчо Дебелянов“ – ОRT School!