Поздрав по случай 6 май, Гергьовден – Ден на храбростта и празник на Българската армия

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, СЛУШАТЕЛИ,

          СТУДЕНТИ, СЛУЖИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ

      НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ „Г. С. РАКОВСКИ“,

Поздравявам ви най-сърдечно по случай 6 МАЙ – ДЕН НА ХРАБРОСТТА И ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ И ГОЛЕМИЯ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИК ГЕРГЬОВДЕН!
На този ден, отдавайки почит на Свети Великомъченик Георги Победоносец и отбелязвайки професионалния ни празник, нека се преклоним пред нашите предци, защитили правото на българския народ за национално самоопределение. Нека отдадем заслужена почит на загиналите в мисии и операции зад граница. Нека поздравим нашите достойни ветерани и смелите български воини, изпълняващи своя воински дълг за гарантиране на суверенитета и териториалната цялост на нашата родина.
Всички ние сме призвани да бъдем стожер на традициите и в дни като този да разпалваме пламъка на националния идеал в сърцата на всеки българин и да допринасяме за развитието на бойните способности на Въоръжените ни сили като гарант за нарастване на военната ни мощ.
Нека посрещнем празника с чувство на гордост, признателност и почит към бойната ни слава и към силата и твърдостта на българския щик. Нека сме обединени и градивни в името на утрешния ден, защото българският национален дух не познава поражението. Нека Военна академия „Г. С. Раковски” продължи да дава своя принос за изграждането на Българската армия като един от символите на вековните воински традиции. Защото благодарение на всеотдайния труд на всички вас, военната Алма матер е водеща национална образователна институция в сферата на сигурността и отбраната.
Нека бъдем горди, че сме част от Военна академия „Г. С. Раковски“ и да съхраняваме създадените традиции и ценности от поколенията преди нас. Нека заедно ги съхраним и предадем на тези след нас.
Желая на всички здраве и енергия, увереност в собствените знания, сили и способности, успешна подготовка и много професионални успехи за доброто бъдеще на нашето отечество Република България.
Нека Свети Георги закриля вас и вашите семейства! Бъдете знаещи, силни и храбри воини! На всички, които носят името на Свети Георги и днес празнуват своя имен ден, пожелавам здраве, мир, благополучие и радост! Носете с достойнство имената си и ги прославяйте с делата си!

Ч Е С Т И Т   П Р А З Н И К !

НАЧАЛНИК НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ „Г. С. РАКОВСКИ“

ГЕНЕРАЛ-МАЙОР СТАЙКО ПРОКОПИЕВ