Посещение на началника на Военна академия в Грузия

Българска делегация водена от генерал-майор Тодор Дочев посети Грузинската академия за отбрана (David Aghmashenebeli National Defence Academy of Georgia) в град Гори, Грузия. Домакин на делегацията бе първият заместник-ректор  на Академията за отбрана, полковник Леван Кавтарадзе, както и други официални лица.

На срещата бяха обсъдени въпроси за двустранното сътрудничество, програмите за обмен и начините за изпълнение на по-нататъшни етапи в рамките на сключения договор между двете институции. Генерал-майор Тодор Дочев се запозна с презентацията за академията. В режим на въпроси и отговори той получи изчерпателна информация за инфраструктурата, учебните програми и реализираните проекти.

По време на посещението си членовете на делегацията се запознаха с учебно – материалната база на Грузинската академия за отбрана.

В края на посещението си генерал-майор Дочев и вписа благодарствени думи в книгата за почетните гости на Академията.

В рамките на своето посещение, делегацията имаше възможността да присъства и на международната конференция осъществена в рамките на взаимното сътрудничество между Грузинската академия за отбрана и Norwegian Defense University College (NDUC) на тема  „Дистанционно обучение, предизвикателства и бъдеще“, с участието на представители на други девет държави, сред които и служители на Министерството на отбраната на Грузия.

На конференцията генерал-майор Тодор Дочев, отправи поздравителен адрес към участниците в конференцията. На събитието взеха участие представители на Чехия, Кралство Холандия, Кралство Дания, Кралство Норвегия, Република Армения, Азербайджан, Унгария, Полша и САЩ.

Посещение на началника на Военна академия в Грузия

Беше осъществена и среща с ръководството на Държавения университет на Тбилиси (Ivane Javalhishvili Tbilisi State Universiti) в град Тбилиси. Делегацията беше посрещната от заместник ректора на университета г-жа Нино Окрибелашвили, поради отсъствието на ректора. На срещата бяха набелязани стъпки за сключване на договор по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз с цел обмяна на преподаватели и студенти между двете учебни заведения.