Посланикът на Кралство Испания, Н. Пр. Алехандро Поланко, посети Военна академия „Г. С. Раковски“

Негово превъзходителство Алехандро Поланко, посланик на Кралство Испания в София, беше на първо посещение посещение във Военна академия „Г. С. Раковски“. Той бе придружен от заместник-ръководителят на Мисията на Посолство на Испания г-жа Хайоне Серейхо.

По време на срещата си с началника на Военна академия „Г. С. Раковски“, генерал-майор Тодор Дочев, и с ръководството на Академията, посланик Поланко беше запознат с историята на първото военно висше училище в България.

Заместник-началникът по учебната и научната част полковник доцент д-р Димитър Ташков представи брифинг за структурата, мисията и възможностите за обучение във Военна академия „Г. С. Раковски“.

 Началникът на факултет „Национална сигурност и отбрана“, полковник професор д-р Георги Димов запозна Н.Пр. г-н Алехандро Поланко с плановете на Академията за обучение на офицерите-слушатели в международна среда и участие в многонационални военни учения в рамките на НАТО.

Генерал-майор Дочев обсъди с посланик Поланко възможностите за сътрудничество между Военна академия „Г. С. Раковски“ и военноучебни заведения и учебни центрове в Испания.  Н.Пр. г-н Алехандро Поланко вписа своите впечатления от визитата в книгата за гости и получи юбилеен знак „110 години ВА – традиция, качество, престиж“.