Посещение на аташета, акредитирани във и за Република България

Представители на Корпуса на чуждестранните военни аташета, акредитирани във и за Република България, посетиха Военна академия „Г. С. Раковски“, като част от есенното си пътуване за 2023 г. Военните дипломати бяха приветствани от капитан I ранг Ангел Вълчев, заместник-началник на Военна академия по администрацията и логистиката и бяха подробно запознати със структурата, мисията и възможностите за обучение в Академията.

Последвалото представяне на двата факултета „Национална сигурност и отбрана“ и „Командно-щабен“ породиха въпроси и създадоха дискусия с гостите относно възможностите за задълбочаване на връзките на Академията с релевантни международни институции, както и за осъществяването на инициативи и проекти от общ интерес.

Програмата включваше и разглеждане на културно-историческите забележителности в района на първото висше военно училище в страната.

Доброто посрещане беше високо оценено, а визитата доказа необходимостта от организирането на подобни мероприятия, като спомагащи издигането авторитета на въоръжените сили, както допълващи изграждането на връзки между военните дипломати и институциите в системата на образованието и отбраната.