Посещение от офиса на аташето по отбраната на Великобритания

На 14 март 2024 година на посещение във Военна академия „Г. С. Раковски“ беше аташето по отбрана на Великобритания в България подполковник Кристофър Самърс, във връзка със завършване на мандата му и представянето на новия аташе по отбраната подполковник Матю Уокър.

По време на срещата началник на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев, обсъди с гостите проведените досега съвместни дейности с офиса на аташето по отбраната на Великобритания в България. Той даде висока оценка на работата на подполковник Самърс по развитието на военното сътрудничество между нашите две страни и пожела успех в дейността на подполковник Уокър. На срещата беше изразена взаимна благодарност и задоволството от отличното сътрудничество през последните години.

Английските военни дипломати посетиха Центъра за изследване на екстремизма и тероризма, където през месец април т. г. ще се проведе курс „Противодействие на тероризма“ под ръководството на лектор от Великобритания.

В комплекс „Царски зали“, генерал-майор Тодор Дочев връчи на подполковник Кристофър Самърс книга в знак на благодарност за активната му дейност.