Тържественото откриване на учебната 2019/2020 година за слушатели във Военна академия „Г. С. Раковски“

Най-старото висше военно училище в България отвори врати за новите си слушатели с църковен ритуал – водосвет, отслужен от Белоградчишки Епископ Поликарп за здраве и благоденствие, преминаване в тържествен марш на слушателите и слово на Началника на Военна академия „Георги Стойков Раковски“ генерал-майор д-р Груди Ангелов.
В словото си началникът на Военна академия „Георги Стойков Раковски“ говори за бъдещите предизвикателства пред съвременната среда за сигурност и уменията, които трябва да притежават офицерите, за да могат да реагират в ситуации на кризи. Пожела им да бъдат знаещи и можещи, защото само знаещите и можещите не се страхуват от нищо.
От името на Президента на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев приветствие поднесе Стефан Янев – секретар по сигурност и отбрана на Президента на Република България.
По традиция лекции пред офицерите изнесоха заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.