Новото общежитие на Военна академия „Г. С. Раковски“ бе открито с тържествен водосвет

На 31 октомври 2022 г. във Военна академия „Г. С. Раковски“ на тържествен ритуал бе открито новото общежитие в присъствието на ръководството на военната Алма матер, преподаватели, студенти и служители.

Църковен ритуал по освещаване на общежитието отслужи отец Йордан Божилов – ефимерий на храм „Свети Архангели“ към Академията.

Лентата беше прерязана от генерал-майор Тодор Дочев – началник на Военната академия и полковник Милен Илиев от дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната“ на МО. С ритуалът по прерязването на лентата на нов обект бе демонстрирана готовността на новата сграда да посрещне своите обитатели, преодоляването на трудностите по пътя на нейното реализиране, както и успешния завършек и доброто начало на един нов проект.

Генерал-майор Дочев изказа благодарност към всички, участвали в процеса на изграждане на общежитието. „Тази сграда е гордост за всички, които се трудиха, за да се превърне тя в действителност. Да ни е честито новото общежитие, което се намира в абсолютния център на София и е изключително удобно за нашите обучаеми!“ завърши той.

Гостите на събитието имаха възможност да разгледат общежитието. Всички изказаха своето задоволство от добре свършената работа.

Въвеждането в експлоатация на новото общежитие осигурява необходимите битови условия за младите хора. Сградата съчетава съвременна архитектура с функционалност и уют. Тя е нова придобивка, отговаряща на всички съвременни изисквания, която дава възможност за пълноценен битов живот на нейните обитатели.