За първокурсниците в редовна форма на обучение във Военна академия „Г. С. Раковски“, заявили желание да ползват общежитие

Уважаеми първокурсници в редовна форма на обучение, заявили желание да ползват общежитие,

Рано сутринта наш екип посети блок 37 и блок 42 на ХТМУ в Студентски град, за да информира Вас и Вашите близки за възможността да се настаните там от днес, при доста добри условия*!

Най-нетърпеливите вече го направиха!

Настаняването може да стане на 1 октомври от 09:00 до 14:00 часа и на 4-и – след официалното откриване на учебната година.

При необходимост, Военна академия „Г. С. Раковски“ ще осигури превозването на студентите си до общежитията в Студентски град на 4-и следобед.

За да е всичко наред, ХТМУ изисква да носите и представите следните документи:

  • Уверение, че сте студент във Военна академия „Г. С. Раковски“ – получава се от стая 24 за бакалаврите и от стая 29 за магистрите (в отдел „Учебна дейност“) до 12:00 ч на 1 октомври. Такса: 20 лв.
  • Разменно писмо – получава се от същите места и със същия срок. Такса: 30 лв.
  • Два броя снимки – за изготвяне на досие и на личен пропуск за общежитието.

Имайте предвид, че заплащането на наема става с банкова карта на ПОС терминал в блок 42 или по банков път, но не и кеш.

Ръководството и служителите на Военна академия „Г. С. Раковски“ работят всекидневно, за да бъде обзаведено и прието за експлоатация нашето ново общежитие (на снимката) – още през пролетта на 2022 година, а се надяваме и за февруари!

Молим избралите друга възможност за настаняване (от заявилите желание за ползване на общежитие) да уведомят г-н Гегов на телефон 02/9226578 Желаем Ви успех на новото местоживеене и да успеете да съчетавате полезното учене с удоволствията на младостта!


* Цената на наемател е 75 лв. месечно – за легло в двойна стая. В нея влизат ток, вода и парно. Току-що е сменена дограмата.

* Има стаи, в които е реновирана и банята. Цената за тях е по 95 лв. на наемател месечно.

* За ползване на интернет и кабелна телевизия се сключва договор отделно – с доставчика на услугите.

* Общежитията имат охрана, контролиран достъп и вендинг-машини за напитки и закуски на партера.

* Трябва да си занесете възглавници, завивки, завеси (или щори) и каквито мебели и техника решите.

* Блок 37 е близо до боулинг-зала Joy Station и до спирките на автобуси 280 и 94. * Блок 42 е на гърба на ресторант „Национал“. Там, от 09:00 до 14:00 часа (без събота и неделя) Ви очаква администраторът по настаняването. Има ПОС терминал.