Смяна на началници във Военна академия „Г. С. Раковски“. Генерал-майор Стайко Прокопиев е новият началник на Военната Алма матер

Тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Началник на Военна академия „Г. С. Раковски“ се проведе в района на Академията  на 23 април. Досегашният началник на Академията генерал-майор Тодор Дочев сдаде длъжността на генерал-майор Стайко Прокопиев.

Церемонията започна с посрещане на бойното знаме и приемане на сторя от началника на Военната академия генерал-майор Тодор Дочев.

Бяха обявени укази на Президента на Република България, заповеди на Министъра на отбраната и кадрови справки.

Досегашният началник на Академията предаде бойното знаме на новия началник генерал-майор Стайко Прокопиев, като му пожела крепко здраве и успехи в новото поприще. На ритуала по предаване на бойното знаме присъства заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев, който изказа благодарност към генерал-майор Дочев за отдадеността му и достойното изпълнение на войнския дълг и службата през годините, като пожела на новото ръководство да продължи традициите, да развива и достигне нови висоти в различните направления на оперативно и стратегическо ниво в системата за сигурност и отбрана.

Генерал-майор Тодор Дочев представи новооткрития „Път на славата“ на възпитаниците на Военната академия, осъществен с помощта на Националната художествена академия.  В „Пътя на славата“ са вписани имената на видни възпитаници, завършили своето образование във Военната Алма матер. В края на церемонията генерал-майор Дочев се прости с бойното знаме. Този ден ще остане паметен в житейския и професионалния му път.

След тържествения ритуал в присъствието на личния състав на Академията, на близки и приятели, генерал-майор Дочев даде празничен коктейл за всички. Бяха му връчени награди и прочетени поздравителни адреси.

След прочувственото си слово той връчи икона на „Свети Георги Победоносец“ на генерал-майор Стайко Прокопиев, която да го закриля в бъдещата му дейност като началник на Военната Алма матер.