Военна академия „Г. С. Раковски“ ще бъде част от Европейските дни на наследството – София 2020

Европейските дни на наследството 2020 ще се проведат на 19-ти и 20-ти септември т.г., като предоставят на гражданите и гостите на столицата възможността да посетят различни забележителни сгради с висока културна стойност. Сред тях е и Военна академия „Г. С. Раковски“.
Нейните врати ще бъдат отворени на 19 и 20 септември от 10.00 до 14.00 часа. За посетителите ще има на разположение информационни брошури.
През последните две десетилетия инициативата „Европейски дни на наследството” се утвърди като едно от най-важните събития в културния календар на Европа, привличащо милиони посетители към богатото културно наследство на континента.
През месец септември всяка година страните на Стария континент отварят вратите на повече или по-малко познатите си културни забележителности, като организират различни инициативи и кампании за популяризиране на сътвореното от дедите ни и в търсене на неговото място в нашето настояще. Идеята за Европейски дни на наследството възниква през 1985 г. Днес всички 50 страни, подписали Европейската културна конвенция, са част от инициативата, повишавайки осведомеността на европейските граждани за богатството и културното многообразие на Европа.
В течение на времето Европейските дни на наследството се превърнаха в механизъм за утвърждаване на обществената роля и значимост за опознаването и опазването на културното наследство.
Заповядайте, за да разгледате Военна академия „Г. С. Раковски“!