Химн за всяко българско училище – мечта, която се превръща в реалност

На 27 юни гости в предаването „Нашият ден“ на Българското национално радио с водещ Божидар Александров бяха Снежина Темелкова – тектописец и поет и Ивайло Терзиев – композитор и аранжор, чийто творчески път от доста години е свързан с армейското изкуство. Те са единствения екип, който печели както в първото, така и във второто издание на инициативата „Светилник“, която организира „Музикаутор“ за създаване на училищни химни в цялата страна.

Снежина Темелкова е главен експерт в сектор „Връзки с обществеността“ на Военна академия „Г. С. Раковски“ и съвсем естествено изрази тезата, че „Инвестицията в културно, образовано и здраво бъдещо поколение също допринася за националната сигурност на една държава“.  В това отношение тази прекрасна инициатива на „Музикаутор“ има възрожденски характер.

Уникалното начинание за създаване на училищни химни е изцяло тяхна идея и е наречено с прекрасното наименование „Светилник“. То ще остави трайна диря в и ще зарадва хиляди ученици и учители, както и ще спомогне за създаването на нова българска музика.

Оставаме с надеждата, че този творчески екип ще създаде химн и на Военната академия, като им пожелаваме вдъхновение и успехи!

Можете да чуете цялото интервю по повод инициативата „Светилник“ и гостуването на двамата автори в БНР тук.