Меморандум за сътрудничество между Военна академия „Г. С. Раковски“ и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ)

Меморандум за сътрудничество подписаха началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор д-р Груди Ангелов и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ) г-жа Антоанета Барес в комплекс „Царски зали“ днес.

Двете институции се договориха да работят взаимно с цел подпомaгaне процеса на професионално изграждане на кадри, които се обучават в Академията по специалности, свързани с индустрията.

Подписаният документ ще подпомогне развитието на сътрудничеството в широк спектър от съвместни дейности и инициативи в области от взаимен интерес чрез двустранен обмен на информация.

„Пожелаваме си успешна работа след подписване на този меморандум. Ще работим в посока да развием потенциала на двете институции в областта на образованието и квалификацията на кадрите“, сподели генерал-майор д-р Груди Ангелов.

„Ще обединим усилията си като партньори за да могат вашите студенти да придобият практически умения и знания в реална бизнес среда, такава, каквато съществува в нашите индустриални зони“, каза от своя страна д-р Антоанета Барес.

Подписването на документа е в рамките на инициативата на НКИЗ Fast Tracking Success, която допринася за изграждането на висококвалифицирани кадри. Тя дава възможност на младите специалисти да работят в условията на високи стандарти, каквито поддържат българските и чуждестранни инвеститори, развиващи проектите си в индустриалните паркове на компанията.