Летни студентски игри „Летен университет“

УВАЖАЕМИ СЛУШАТЕЛИ, СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ,

Националното представителство на студентските съвети в Република България организира юбилейното 20-то издание на Национални летни студентски игри „Летен университет”, което ще се проведе в периода 04-10 Септември 2022 година в курортно селище „Китен”.

Провеждането на „Летен университет” цели да създаде предпоставки за активна социално-образователна отговорност и развиване на масовия спорт сред студентите от висшите училища. В рамките на проекта, който ще се продължи 7 дни в курортно селище „Китен”, студентите ще имат възможност да участват в масови спортни мероприятия.

Студентски игри „Летен университет” се провеждат в академичен дух и в духа на университетското спортно движение, въз основа на които не се допуска дискриминация, насочена срещу висше училище или лице на база на расова, религиозна или политическа принадлежност. Те са социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища посредством участието им в обучения, семинари, културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и между културните ценности. Основна цел е провеждане на Национални университетски шампионати и излъчването на национални индивидуални шампиони, както и номинирането на призовите висши училища.

Студентски игри „Летен университет” 2022 включват следните състезания:

 1. Футбол;
 2. Плажен волейбол;
 3. Стрийт баскетбол;
 4. Плажен тенис;
 5. Плуване – открит басейн;
 6. Плажна лекоатлетическа щафета;
 7. Плажна щафета;
 8. Дърпане с въже;
 9. Водна топка;Стрийт фитнес.

Настаняването на желаещите обучаеми е организирано в хотел „Green Park”, гр. Китен.

Срок за подаване на заявки: 17 Август 2022 година.
Срок за превод на такса участие: 19 Август 2022 година.

Финансови условия:

 • 330,00 лева – Настаняване в стая за двама или трима. Цената включва: 6 нощувки и FB /full board/ на блок маса, ползване на шезлонг и чадър на плажната зона и басейн, паркинг, wi-fi в рамките на бара, курортна такса..
 • 450,00 лева – Настаняване в единична стая. Цената включва: 6 нощувки и FB /full board/ на блок маса, ползване на шезлонг и чадър на плажната зона и басейн, паркинг, wi-fi в рамките на бара, курортна такса.
 • 35,00 лева – Такса участие в Национални летни студентски игри „Летен университет”. Цената включва: Рекламни материали, разходи по организацията и провеждането на спортно-състезателните дисциплини и награди.

Подробна информация, програма и условия за участие ще намерите на http://www.summer.npss.bg.

Желаещите да участват колеги е необходимо да направят своите заявки до 17.08.2022 г. при подполковник Николай Радославов, стая 311 в преподавателския корпус на Военна академия „Г. С. Раковски”, GSM 0888 992465.