Първият по рода си онлайн курс „Връзки с обществеността – I-во ниво” завърши във Военна академия „Г. С. Раковски“

Участваха 12 военнослужещи и цивилни служители от различни формирования на Българската армия. Представени бяха Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Централното военно окръжие (ЦВО), Военногеографската служба и факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на НВУ „Васил Левски”.

Разпространението на коронавируса в световен мащаб сблъска обучаемите с изцяло нови предизвикателства. Въпреки, че нищо не може да замени личния контакт с преподавателите в подобни интензивни курсове, участниците показаха сериозна мотивация и отношение и усвоиха материала. Това се видя от резултатите им при защитата на курсовите проекти.

Курсът „Връзки с обществеността – I-во ниво” се провежда от 25 години, но за пръв път изцяло в електронна среда. Той даде възможност на специализантите да обогатят знанията си и да придобият опит, който ще им бъде от полза при изпълнение на служебните задължения.

Макар онлайн, обучението запозна и сприятели професионалисти, работещи в едно направление. Само за седмица те преодоляха физическите разстояния и си обещаха, че курсът е само началото на ползотворно сътрудничество, посредством което ще популяризират още повече дейностите на Българската армия.

Накрая участниците си пожелаха здраве, успехи и среща в Академията през идните месеци. А може би ще видим някои от тях да кандидатстват в магистърска програма „Публични комуникации в сигурността и отбраната“ през лятото?