Приключи курс „Подготовка на военнослужещи от въоръжените сили на Република България за участие в щаба на операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина – АЛТЕА“

Приключи курс „Подготовка на военнослужещи от въоръжените сили на Република България за участие в щаба на операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина – АЛТЕА“ в департамент „Дистанционно обучение, езикова подготовка и квалификация“ на Военна академия „Г. С. Раковски“.

Курсът се проведе онлайн за времето от 22-ри до 26-ти февруари т. г.

В курса освен преподавателите от Военна академия „Г. С. Раковски“ полковник д-р Никола Стоянов, полковник д-р Тодор Петков и главен асистент Димитър Велчев лекции изнесоха и споделиха своя опит майор Марин Цаловски и капитан Георги Костадинов.

Осъществена беше видеовръзка с полковник Бакалов-старши национален командир на българския контингент в Босна и Херцеговина, който запозна военнослужещите с актуалната обстановка в района на мисията и отговори на техните въпроси. Да пожелаем на колегите успешно изпълнение на мисията, да представят достойно България и да се завърнат живи и здрави при семействата си!