Днес във Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал – майор д-р Груди Ангелов откри Международна научна конференция на тема: „ Дългосрочни предизвикателства за развитие на средата на сигурност и изграждане на способности на въоръжените сили”

Конференцията се провежда под патронажа на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната на Република България г-н Красимир Каракачанов.
Официални гости на откриването бяха генерал о.р. Константин Попов – председател на Комисията по отбрана към 44-то ОНС, г-н Торстен Гайслер – председател на Фондация Конрад Аденауер, вицеадмирал Емил Ефтимов – заместник-началник на отбраната, посланици и аташета, акредитирани в Република България и официални лица.
Началото на конференцията постави началникът на Военна академия с доклада си на тема: „Предизвикателства пред средата за сигурност”, а след него своите научни анализи представиха г-н Брайън Дженкинс – експерт по международна сигурност и противодействие на тероризма и генерал-лейтенат Джамил Ал Шимари – Президент на Иракския университет по отбрана и военни науки.
Участниците в четирите научни панела са както български, така и чуждестранни експерти и учени, които ще представят своите изследвания и разработки и ще дискутират проблемите, пред които сме изправени в съвременния свят.
Конференцията се провежда за времето от 12-ти до 14-ти ноември т.г.
Участват над 150 учени и изследователи от 15 страни!

Галерия 1

Галерия 2