Изложбата „Фотодесант“ на Вилхелм Йоцов в Карлово

По повод празника на Сухопътните войски на 14 ноември 2023 г. в Историческия музей в гр. Карлово беше представена изложбата „Фотодесант“ на военния фотограф Вилхелм Йоцов.

С обектива си авторът е уловил изстрелвания на снаряди, действия на различните родове войски по време на учения и маневри, самолети в полет, скокове на десантчици с парашут и т.н., за отразяването на които той сподели, че е бил на първа линия на събитията.

Авторът на изложбата г-н Вилхелм Йоцов работи от 20 години като фотограф в системата на Министерството на отбраната. В момента е фоторепортер на Военна академия „Георги С. Раковски“.

Събитието беше открито от командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, който отбеляза, че представените творби дават възможност да се потопим в динамиката, бойната подготовка и ежедневието на военнослужещите от различните родове войски на Българската армия и припомни подвига на предците ни по време на славната Сливнишка епопея преди 138 години.

Сред гостите присъстващи на изложбата бяха журналисти, военнослужещи, граждани и ценители на фотографското изкуство.

Представените 30 фотографии дадоха възможност на присъстващите да се насладят на уловените от обектива моменти от национални и международни учения, носещи със себе си духа на българския воин.

Изложбата ще гостува в музея на град Карлово до 5 януари 2024 г.