„Българската армия – 20 години част от НАТО“ – новооткрита изложба във Военния музей

На 28 март в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“ № 92 в София беше открита изложбата „Българската армия – 20 години част от НАТО“.

Събитието е инициатива от Националната програма за отбелязване на 20-тата годишнина от членството на Република България в НАТО.

Изложбата бе открита със слово на директора на НВИМ доц. д-р Соня Пенкова и приветствия от министъра на отбраната Тодор Тагарев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

От името на Президента и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев бе прочетен поздравителен адрес.

На откриването присъстваха и Николай Свинаров, министър на отбраната при приемането на България в НАТО, заместник-министърът на отбраната о.р. генерал-лейтенант Атанас Запрянов, генерал-майор Деян Дешков, командир на Сухопътни войски, генерал-майор Димитър Петров, командир на Военновъздушните сили, генерал-майор Тодор Дочев, началник на Военна академия ,,Г. С. Раковски“, други висши и старши офицери, военни аташета, приятели и гости на НВИМ.

Представителите на Военна академия използваха случая да поканят своите колеги от Военния музей да присъстват на предстоящата Научна конференция с международно участие ,,20 години България в НАТО и НАТО в България“. Официалното откриване на конференцията ще бъде от 15.00 ч. на 2 април 2024 г. във Военна академия ,,Г. С. Раковски“, като на 3 и 4 април тя ще продължи с пленарна сесия, постерна сесия и още пет сесии с научни доклади в Централния военен клуб.

Следваща>>