Завърнаха се военнослужещите от небойната мисия на НАТО в Ирак

Kомандващият на Съвместното командване на силите (СКС) генерал-лейтенант Любчо Тодоров награди военнослужещите, участвали в небойната мисия на НАТО в Ирак днес.
Със заповед на министъра на отбраната на Република България с награден знак за участие в мисия бяха удостоени подполковник Николай Недялков от Военна академия „Г. С. Раковски“ и майор Йордан Иванов от военно формирование 56040 – Благоевград.
От свое име генерал-лейтенант Тодоров връчи на военнослужещите предметни награди „Монета на СКС“ и благодари за успешното изпълнение на задачите и достойното им представяне в мисията.
Подполковник Недялков подчерта, че основен мотив в тяхната дейност е бил изграждането на доверие и утвърждаването авторитета на българските военнослужещи в многонационална среда. Той благодари на командването на СКС за добрата организация, положените усилия и подкрепа за изпълнение на задачите им и успешното завръщане в страната.
Задачите на офицерите в небойната мисия на НАТО в Ирак бяха свързани с обучение и съветване в колежа по отбрана и обобщаване на поуките от практиката.
Добре дошли отново на родна земя, уважаеми колеги!

(С благодарност към www.mod.bg)