Започва изложението на отбранителни продукти и услуги „ХЕМУС“

На 5 юни в международния панаир Пловдив се открива най-голямото българско изложение на отбранителни продукти и услуги – „ХЕМУС – 2024“.

Членството на България в Европейския съюз и НАТО разшири обхвата и увеличи привлекателността на Изложението за участници, както от държавите-членки на тези организации, така и за участници от държави извън тях. 

Тази година в него ще вземат участие 147 компании от 25 държави. 7 нови страни ще се включат  в Изложението, което е най-мащабното от началото на неговото създаване досега, отбелязват организаторите.

Изложението е предназначено за всички български и чуждестранни лица (физически и юридически), както и за организации с нестопанска цел, които осъществяват научно-изследователска, производствена и търговска дейност в областта на отбранителната техника, както и в направленията антитероризъм и сигурност.

Военна академия „Г. С. Раковски“ ще бъде представена на Изложението със свой щанд (Pavilion 3 Stand G5), на който ще бъдат  демонстрирани възможностите за обучение във Военната Алма матер. Ще бъде представен учебния авиационен център и безпилотни летателни апарати и системи.

16-ото издание на „ХЕМУС“ се провежда под егидата на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията.

Изложението ще продължи до 8 юни 2024 г.