Страхотен футбол и незабравими моменти с приятелите от град Ниш

Футболният отбор на Военна академия „Г. С. Раковски“ участва в поредната футболна среща със служителите на 63-та парашутна бригада на Република Сърбия в гр. Ниш. При съотношение на числеността: те с 12 човека, със смени колкото си искат.., а ние с 6 човека.., нашите момчета си мислеха: „Дано не ни напълнят кошничката!“.

Но явно силните БОРЧЕСКИ СЪРЦА на футболистите от състава на Академията и приятели, а именно Иван Чакъров, Алипи Симеонов, Стефан Брънеков, Йото Йотов, Димитър Дринков, Панайот Панайотов и Борислав Калчовски си казаха думата. Да, парашутистите на Сърбия поведоха с два гола – познават си обстановката, правиха пълни смени – личи си, че дълги години са заедно – 30 години от създаването на тяхното сдружение „НЕБЕСНИЕ ВИДРЕ“!

Но нищо не попречи на нашите момчета със страхотна комбинация в края на първото полувреме да постигнат красиво попадение! И след 5-минутна почивка започна нашата голова серия – страхотен гол на Дринков – 2 : 2, комбинация между Брънеков, Дринков и леко пусната топка на Чакъров за 3 : 2 за нас. След това последва наша перфектна комбинация и резултата стана 4 : 2! Е, с масови атаки на нашите приятели от Сърбия допуснахме гол в нашата врата – но това бе и края – 4 : 3 за нашите борбени момчета! 

Спортът ни учи на уважение, търпение и упоритост, среща ни с нови хора и превръща тези срещи в приятелства, а приятелствата в бъдещи незабравими моменти. При формат 5+1 с една смяна, умора от пътуването и да победиш – едно голямо благодаря българи! Честита да ни е победата! Голямо благодаря и на сръбските приятели – страхотно посрещане, организация и безброй награди за всеки от нас! Очакваме и тяхно гостуване при нас!