Военна академия „Г. С. Раковски“ ще бъде част от Европейските дни на наследството* – София’ 2021

Тази година те ще се проведат на 18 и 19 септември, под мотото „Заедно за културното наследство!“ и ще предоставят на гражданите и гостите на нашата столица възможност да посетят забележителни сгради с висока културна стойност.

Сред тях е и Военна академия „Г. С. Раковски“, с целия си архитектурно-исторически комплекс от сгради и културни паметници. Нейните врати ще бъдат отворени в събота и неделя от 10.00 до 15.00 часа. На разположение на посетителите ще има информационни брошури.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Входът е свободен. Събитието ще се проведе при стриктно спазване на действащите противоепидемични мерки.


* През последните две десетилетия инициативата „Европейски дни на наследството” се утвърди като едно от най-важните събития в културния календар на Европа, привличащо милиони посетители към богатото културно наследство на континента.През месец септември всяка година страните на Стария континент отварят вратите на повече или по-малко познатите си културни забележителности, като организират различни инициативи и кампании за популяризиране на сътвореното от дедите ни и в търсене на неговото място в нашето настояще. Идеята за Европейски дни на наследството възниква през 1985 г. Днес всички страни, подписали Европейската културна конвенция, са част от инициативата, повишавайки осведомеността на европейските граждани за богатството и културното многообразие на Европа. В течение на времето Европейските дни на наследството се превърнаха в механизъм за утвърждаване на обществената роля и значимост за опознаването и опазването на европейското културно наследство.