152 години безсмъртие и слава

09.10.2019
Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Уважаеми възпитаници и приятели на Военна академия “Г. С. Раковски”,

В духа на Възрожденската традиция да почитаме нашите герои,
на 9 октомври 2019 г. (сряда) от 08:30 ч. Военна академия “Г. С. Раковски” с панихида и военен ритуал по полагане на венци и цветя ще отбележи 152 години от смъртта на своя патрон Георги Раковски – титан на българското национално-освободително движение и пръв военен теоретик.

КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА „ВЪЗДУШНИЯТ СУВЕРЕНИТЕТ И ЕДИННО ЕВРОПЕЙСКО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО”

По-късно, от 10:30 ч., в аула „Раковски“ на Военна академия ще бъде открита научна конференция на тема „ВЪЗДУШНИЯТ СУВЕРЕНИТЕТ И ЕДИННО ЕВРОПЕЙСКО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО”, посветена на празника на Военновъздушните сили и авиацията – 16 октомври, 60 години катедра „ВВС и ПВО“ на Военна академия „Г. С. Раковски” и 15 години членство на Република България в НАТО.
Конференцията има амбицията и се е превърнала в традиционен форум, на който да се поставят на дискусия въпроси и проблеми, да се представят и популяризират научните постижения във военното въздухоплаване, гарантирането на въздушния суверенитет, развитието на гражданско-военните отношения при ползването на единното европейско пространство и да се почитат значими исторически събития и хора в славната ни история.

Детайли

Дата:
09.10.2019
Категория за Събитие:

Организатор

Военна академия
Телефон:
/+ 359 2/ 92 26 550
Email:
rnda@armf.bg
Уебсайт:
http://rndc.bg/