Светлините на елхата във Военна академия „Г. С. Раковски“ грейнаха отново

Традиционно в началото на месец декември светлините на украсената елха в двора на Военна академия „Г. С. Раковски“ бяха запалени от генерал-майор Тодор Дочев и децата на служители на Академията!

Генерал-майор Дочев преветства служителите на Академията и сподели, че спазваме традицията, като палим светлините на Никулден и се гасят на Богоявление.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

В очакване сме на най-светлите и обичани празници – Рождество Христово и Нова година. В тези празнични дни всички ние си правим равносметка на отиващата си година – за успехите и несполуките, за радостта и тъгата. Радваме се на всичко хубаво, което ни се е случило, вземаме поука от грешките си. Коледа е едно послание към нас хората, което ни напомня, че трябва да създаваме добро, да правим добро, за да се чувстваме удовлетворени от самите нас. Всички искаме светът да е различен, копнеем за вълшебства, за чудеса, дори и вече да не сме деца.

От далечни времена ние по традиция поставяме на елхите си звезда. Защото в Коледната нощ сиянието на Витлеемската звезда вещае доброта, хармония, здраве и благоденствие, а нейното сияние прави света по-добър и съвършен!

Коледа е не просто един от християнските празници, тя е символ на надеждата, добротата и на любовта между хората!  Съхранявайки традициите, наследени от нашите деди, нека почувстваме магията на празника и да я предадем на нашите деца. Да помогнем на нуждаещите се, да утешим страдащите, да ободрим тъжните и да дарим усмивка!

Време е за ново начало! Време е за нови хоризонти! Нека Коледната звезда да огрява нашия път в живота, нека здравето бъде наш постоянен спътник, а сърцето и умът – наши съветници! И нека не забравяме да оставим едно отворено прозорче в сърцето си за хората, които обичаме, докато игривите снежинки танцуват, а празничните камбани весело звънят!