Договор за партньорство между Военна академия и БТА

Началникът на Военна академия генерал-майор Тодор Дочев и Генералният директор на БТА Кирил Вълчев подписаха споразумение за сътрудничество. То се състоя веднага след откриването на изложбата „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“ в Националния пресклуб на БТА в София.

„Военната академия е основател на Консорциума на Военните академии и институтите в областта на отбраната и сигурността на НАТО. България е първият домакин на конференцията на тази организация, създадена през 1999 г., която тази година, през месец май, отбелязва своята 25-а годишнина’’, отбеляза началникът на Военната алма матер.

Той обясни, че честванията и инициативите, които е поела Академията по случай юбилейната 2024/2025 г. за 20 години от членството на България в НАТО, ще продължат и през есента – до 4 април 2025 г.

„Смятам, че този договор ще даде един допълнителен шанс ние да бъдем по-близко до обществото, да защитаваме това, което сме постигнали, да го представяме в най-добра форма, a чрез Вас българското общество и научните среди да успяват по най-бързия начин да научават за всички наши инициативи и всички постижения, които имаме през годината’’ –  добави още генерал-майор Тодор Дочев.

„Мисля, че това, което днес ще се случи, ще бъде значимо не само в рамките на моето ръководство на Академията, но ще бъде значимо, ценно, и ще даде една нова, голяма възможност за Академията и през годините напред” – завърши генерал-майор Дочев.

Повече информация, както и видео от срещата може да видите ТУК.

Снимки – Благой Кирилов / БТА

<<Предишна
Следваща>>