„Войнишки разкази“ с Боян Алексиев

Боян Алексиев, или както всички във Военна академия приятелски го наричат Дядо Бо, гостува в поредицата „Войнишки разкази“ на Военния телевизионен канал, с водещ Николай Илчев.

Боян Алексиев разказва за своя живот в армията, за спорта и клубовете в БА, за службата си в Гранична полиция, за настоящата си дейност във Военна академия „Г. С. Раковски“.

„Всичко това не съм го практикувал професионално, а съм го практикувал, за да имам здраве. Много е важно да бъдеш здрав, за да може да слушаш лекцията, която ти преподават тук, да дадеш здравето си и знанията си после в поделението, в което служиш“ – казва Боян Алексиев.

„Трябва да има началници, които да милеят за спорта, да има гарнизонни състезания, състезания в самото формирование, а не да се разчита само на Военната спортна федерация“ – съветва той.

„Трябва да има бюджет за спорта в армията. Не да разчитаме на министерството на физическото възпитание и спорта. Трябва да има човек, който да отговаря, да следи, да обикаля гарнизоните и формированията в страната, за да знае истинското състояние на нещата. Трябва да има някаква политика за спорта в армията“.

Цялото интервю може да видите ТУК.