Посещение на деца – гвардейчета във Военна академия

В навечерието на националния празник 3 март, представителна група от 124-та детска градина „Бърборино“ от гр. София, с директор Теменужка Димитрова, посети Военна академия „Георги С. Раковски“.

Благодарение на активната дейност на Съюза на ветераните от войните и НО „Обединени сдружения за граждански контрол“ с  председател Цветан Ночев децата за пореден път гостуваха във Военната алма матер и бяха сърдечно посрещнати и приветствани от полковник доц. д-р Димитър Ташков, заместник-началник на Академията по учебната и научната част и от подполковник Веселка Методиева – началник на сектор „Връзки с обществеността“.

Този път малчуганите бяха облечени в специално ушити за тях гвардейски униформи. Малките гвардейчета от детска градина „Бърборино“ изнесоха кратка концертна програма по повод 3 март.

Те подариха на Военната академия своите рисунки по повод предстоящия празник, както и техни картички за Баба Марта. От страна на Академията малчуганите получиха трикольорни знаменца и мартенички.

Последва историческа разходка и запознаване на подрастващите със забележителните архитектурни обекти на Военна академия.

Всички си направиха снимки за спомен пред паметника на патрона на Академията Г. С. Раковски, Колоната на випуските, а пред паметника на Левски оставиха свои рисунка, в памет на Апостола на свободата.