Началникът на Военната академия гостува на Военноморското училище

Началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ – генерал-майор Стайко Прокопиев, посети Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Той проведе работни срещи с началника на Военноморското училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и се запозна с учебно-материалната база и дейността на институцията.

Генерал-майор Прокопиев бе гост на Деня на курсантското управление, който се провежда днес във Варна, заедно със заметник-началника по администрацията и логистиката на Академията – капитан I ранг Ангел Вълчев.

Ето част от Поздравителния адрес на Военната Алма матер, с който курсантите бяха поздравени по случай  Деня на курсантското управление – предаване на курсантската курсовка!

„Ден като този показват, че военните моряци държат на приемствеността и на съхранение традициите в обучението. За шеста поредна година, този възроден ритуал, поставил основи през 1967 година, показва че нищо добро не е забравено и младите хора винаги намират правилния път, за да осъществят намеренията и мечтите си. Тяхната неизчерпаема енергия е винаги градивна и иновативна, с усет към модерния и нов начин на управление. Това е онзи момент на запалването на искрата, когато бъдещите лидери ще опитат, макар и за един ден, усещането на отговорността и задълженията, произтичащи от изпълнението на задачите и отговорността, която ръководителят носи за хората си. Тази година, тази роля е определена за курсант-мичман Димо Савов, командир на курсантски дивизион и на курсантите, на които предстоят най-хубавите 100 дни – дните преди да получат своите първи офицерски пагони. Това са дните, когато те са все още заедно със своите приятели, с които са учили и живели задружно последните няколко години.

Скъпи обучаеми, пред вас са финалните стъпки, изпълнени с надежда за бъдещето. Вървете смело по пътя на познанието! Борете се, мечтайте, вярвайте, че всяка крачка напред носи успеха, който да ви помогне във вашата реализация и да ви направи по-знаещи и по-можещи! Не спирайте да трупате знания, запазете живо любопитството си и се възползвайте в най-голяма степен от възможностите, които се откриват пред вас! Бъдете уверени, развивайте потенциала си и творете бъдещето, в името на своята Родина!“ – се казва още в Поздравителния адрес, който им бе връчен от началника на Военната академия – генерал-майор Стайко Прокопиев.