ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ВРЪЧВАНЕ ДИПЛОМИТЕ НА ОФИЦЕРИТЕ-ВИПУСКНИЦИ ОТ „ВИПУСК 2024 – „ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ“ НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ „Г. С. РАКОВСКИ“

На 31 юли 2024 г. от 10:00 ч. на строевия плац на Академията ще се проведе тържествен акт по случай връчване дипломите на офицерите-випускници от „Випуск 2024 – „Цар Симеон Велики“.

Дипломи и назначения на длъжности на стратегическо и оперативно ниво ще получат офицери от специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“  на факултет „Национална сигурност и отбрана“, както офицери от различните специализации на специалност „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво“ от професионално направление „Военно дело“ на факултет „Командно-щабен”.

Сред завършващите има и трима военнослужещи от Република Северна Македония.

На ритуала са поканени да присъстват Президента на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили, министъра и началника на отбраната, генерали и офицери, представители на политическото и военното ръководство на МО, посланици и близки на випускниците.

Мероприятието ще бъде открито за представители на медиите от 09:30 ч. За повече подробности – заповядайте на събитието!