Относно репортажа на btv от тази сутрин

Репортажът на btv от тази сутрин – с някои пояснения:

  1. Относно „Опасност от унищожаване на културното наследство“ – каквато е първата фраза на Антон Хекимян – длъжни сме да успокоим обществеността, че положението е под контрол и подобна опасност не само няма, но Военна академия „Г. С. Раковски“ пази културното наследство много добре и ще продължава да го прави. Вижте във видеото възстановения преди 5 години в бяло и злато интериор на Комплекс Царски зали.
  2. Твърденията от Facebook профила на г-жа Malamat от Paris (разпространявани от г-жа Billiana Raikova от Las Vegas и други), която се оказа всъщност г-жа Маламатенова, може да чуете сега и да видите от приложените скрийншотове в отделна публикация. Вгледайте се внимателно и се уверете в тяхната несъстоятелност: първо, за „нахвърлени метални прозорци“, каквито няма тук; второ, за „метална дограма“, каквато също нямаме; трето, че тази на „княжеския кабинет на Фердинанд“ отдясно на сградата била сменена с „пластмасова“, което е лъжа – дървената дограма на Комплекс Царски зали не е сменена с друга, значи и с „пласмасова“ (правописът – запазен).
  3. Споменатата в репортажа сума от 7 млн. лв. не е само за смяна на дограмата на учебната сграда, а за ремонт на цялостната инфраструктура на Академията, което включва изграждане на общежитие за студенти, поставяне на соларна енергийна система и още, и още…

Дами и господа, мисията на третото поред българско висше училище Военна академия „Г. С. Раковски“ (от 1-ви март 1912 г.) е да обучава цивилни и униформени курсисти, бакалаври, магистри и доктори за България, съюзниците и приятелите ѝ.
Военна академия „Г. С. Раковски“ е единственото висше училище, увеличило броя на студентите си със 70% през тази учебна година. Те заслужават да учат в топли зали, а всички българи – енергийна ефективност.

107 години знание и сила!

Вижте публикацията и репортажа на сайта на btv.