Военна академия бе домакин на футболна среща в помощ на хората от наводнените селища в Карловско

Съвместна благотворителна инициатива в помощ на хората, пострадали от наводнението в община Карлово, организираха Асоциацията на военните аташета, акредитирани в и за Република България, и Министерството на отбраната. На приятелска среща по  футбол на малки врати, която се проведе в спортния комплекс на Военна академия „Г. С. Раковски”, бяха събрани финансови средства за жителите от наводнените села в общината. В спортната надпревара участваха военните аташета от Полша, Великобритания, Виетнам, Гърция, Румъния, САЩ, Сърбия, Турция и Украйна, както и военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната, Военна академия „Г. С. Раковски“ и военно формирование 28870 – София.

Преди началото генерал-майор Тодор Дочев – началник на Академията, поздрави участниците във футболната среща и се обърна към тях с думите: „Скъпи гости, за мен е голямо удоволствие да бъда пред вас на това специално спортно събитие. Ние сме напълно отворена институция за спортни събития. Надявам се да останете удовлетворени от нашата организация и успехът ви да бъде повече от достатъчен за вашите бъдещи спортни дейности. Пожелавам успех на благородната кауза!“.

Военните аташета, акредитирани в и за Република България ще посетят Карлово и на среща с кмета на общината ще връчат дарението, направено от членовете на Асоциацията и от служители на Министерството на отбраната.

За повече информация: https://youtu.be/PBbfOd0zQhc