Архангеловден е! Храм „Свети Архангели” при Военна академия „Г. С. Раковски“ чества своя храмов празник

На 8-ми ноември, когато Църквата чества Събор на Свети Архангел Михаил, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, тържествено беше отбелязан храмовия празник на храм „Свети Архангели“ и беше отслужена празнична Златоустова света литургия.
Литургията бе предстоявана от иконом Лъчезар Попов, предстоятел на храм „Св. София“ в съслужение с протойерей Йордан Божилов – ефимерий на празнуващия храм, протойерей Живко Лозанов от храм „Покров Богородичен“ и свещеник Стефан Игнатов – предстоятел на храм „Св. Йоан Предтеча“. Църковните песнопения бяха изпълнени от псалти, ръководени от д-р Андрей Касабов – ръководител на хор за източно-църковно пение „Св. Наум“.
Ръководството на Академията, обучаеми, преподаватели, служители, гости и граждани влязоха в радостта на Празника и молитвено участваха в светата литургия.
В края на литургията отец Йордан изнесе проповед като се обърна към всички присъстващи поздравявайки ги с празника на Св. Архангел Михаил. В словото си той им препоръча да се държат близо до своя ангел-хранител и им пожела да стоят във вярата, да се изграждат в надеждата и усъвършенстват в любовта.
По повод празника генерал-майор Тодор Дочев – началник на Академията, отново подчерта уникалността на храм „Свети Архангели“ като истински военен храм на духа и на бойната слава.
Накрая прозвуча многолетствие за светейшия Патриарх и Софийски митрополит Неофит, за целия български народ, за христолюбивото войнство, за всички именници, които носят ангелски имена и за всички, които празнуват този свят празник.

ВОЕННА АКАДЕМИЯ ЧЕСТИТИ ПРАЗНИКА НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ!