Тържествена церемония за връчване на дипломите на завършилите слушатели и студенти от випуск „Княз Александър I“ – II-ра смяна на Военна академия „Г. С. Раковски“

Участваха Президентът на Република България и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирите на видовете въоръжени сили, генерали, адмирали и офицери от Българската армия, аташета по отбрана, акредитирани в България, представители на научни и образователни институции, на военно-патриотични съюзи и организации, партньори и приятели на Академията, родители и близки на випускниците.
Церемонията започна с посрещане на бойното знаме на Военна академия „Г. С. Раковски“ и приемане на строя от президента.
В словото си началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор д-р Груди Ангелов се обърна към випускниците с думите: „Пожелавам ви здраве, позитивна енергия и упоритост! Не се страхувайте да мечтаете, но още повече – да дръзвате да реализирате мечтите си! Не ни забравяйте – тук са хората, на които да разчитате за подкрепа и съвет! Присъединете се към Клуб на възпитаниците и приятелите на Военна академия „Г. С. Раковски“, за да продължите да бъдете част от уважаваната ни общност! Знаещите и можещите не се боят от нищо!”
Първенецът на випуск „Княз Александър I“ – II-ра смяна е капитан Андрей Василев от магистърска специалност “Организация и управление на военните формирования на оперативно ниво”, специализация „Логистика“ на професионално направление „Военно дело”.
Първенецът-студент на випуска е Цветомир Цветков от магистърска специалност „Защита на населението и критичната инфраструктура”, професионално направление „Национална сигурност”. Те получиха своите дипломи и награди от Президента на Република България, който пожела на випускниците да съхранят и развият традициите на българската военна школа, като гарант за запазване и укрепване на висок морален дух, без който и най-съвременното въоръжение губи смисъл.
Дипломи получиха 146 слушатели и 160 студенти, обучавали се в различните магистърски програми от професионално направление „Военно дело” на факултет „Командно-щабен” и от професионално направление „Национална сигурност” на факултет „Национална сигурност и отбрана“. Сред випускниците е и един военнослужещ от Република Северна Македония.
На тържествената церемония беше връчено удостоверение за академична длъжност „доцент“, а за успешно защитена образователна и научна степен „доктор“ дипломи получиха двама обучаеми.

Галерия 1: Посрещане на Президента и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев. 

Галерия 2: Връчване на наградите и дипломите на първенците и отличниците – слушатели и студенти от випуска.